Biografija

Duo Ponte je stik glasbenikov, ki skozi lastne interpretacije poskušata preseči razdalje med kulturami evropskega juga od vzhoda do zahoda in dlje, vse do Novega sveta.

V zvočnih ambientih Dua Ponte harmonično sobivajo svetovi, ki bi se sicer razkropili; glasbena izročila se v njuni izpovedi zlivajo v novo zgodbo iz preteklosti.

Glasba je najtrdnejši most med minljivim in večnim, med zemljo in nebom; Duo ponte je graditelj tega mostu, konstruktor mavrice tradicij, ki povezuje preteklost in prihodnost. Je široka cesta v nedoumljivo za vse, ki se znajo prepustiti glasbi.

 

"Kdor zna poslušati, bo uslišan!"  - Duo Ponte.

 

ALJA PETRIC je arhitektka, ki je skiciranje stavb zamenjala za skiciranje melodij na notnem črtovju. Na glasbeno pot se je podala z izobraževanjem in sodelovanjem z različnimi glasbeniki, ki ustvarjajo jazz in etno glasbo. V svojem umetniškem izražanju sodeluje z različnimi slovenskimi glasbenimi umetniki, kot so Tina Čeh (duo Kalliope), Dejan Berden in JUNEsHELEN.

Alja je tudi zvočna ustvarjalka in raziskovalka vibracij gonga ter terapevtskih učinkov glasbe na človeka. Prireja vsakotedenske zvočno-sprostitvene kopeli s prvinskimi glasbili, zvočne delavnice za otroke in glasbeno-pravljične performanse.

Zaradi ljubezni do glasbe in želje po stalnem nadgrajevanju znanja na tem področju je bilo samo vprašanje časa, kdaj in kje se bo Aljin skrivnosten, svilen vokal srečal s čarovnijo glasbenih pokrajin kitarskega virtuoza Damjana Stanišića. In potem se je zgodilo. Nad pokrajino ob Muri je vzniknila svetloba, ki se že širi na vse strani neba.

 

DAMJAN STANIŠIĆ je s svojimi idejami, posebnim pristopom in bogatim znanjem močno vplival na kakovost pedagoškega dela in kitarske igre v Sloveniji.

Magistriral je v Beogradu. Aktivno koncertira kot solist in kot član različnih komornih zasedb (Edin Karamazov, Amadej Herzog, Melanija Gradečak, Olga Kous, Cveto Kobal, Tjaša Šimonka ...), nastopa na različnih festivalih. V zadnjem desetletju je za njim več kot 300 koncertov. Sodeluje tudi v literarno-glasbenih projektih (Štefan Kardoš, Andreja Časar ...).

Bil je pobudnik in idejni vodja Murskega festivala kitare. V Sloveniji in tujini vodi masterclasse; njegovi učenci so dobitniki številnih nagrad.
"Marsikdo ob gledanju in poslušanju tega glasnika nove estetike v tonskem in glasbenem smislu pomisli na prvinsko in pristno glasbeno Ljubezen. Čarovnijo ustvari njegov mojstrski kitarski dotik. Tudi če mižite, vidite madam Glasbo in Umetnika, brezpogojno predanega Umetnosti."